2011. júl. 14.

A csodálatos búza

Éltető gabona növényünk ősi múltra tekint vissza. Bár manapság a búzával a hétköznapi ember nem igen találkozik, legfeljebb instant formájával a bolti polcról kövéren kikacsintó zacskózott liszttel. Mint ahogy megszoktuk már azt is, hogy a tejet a doboz és nem pedig a tehén adja. 

Tisztelegjünk hát egy picit újfent az anyatermészet csodái előtt és becsüljük meg jobban. Szóljon most ez a történet a búzával való dekorációról, mely véleményem szerint semmivel nem lebecsülendőbb, mint bármely színes-szagos növény társáé. Sőt! Esküvői dekorációra is kiválóan alkalmas. Nagyon elegáns tud lenni, ha esélyt kap rá. Nézzétek csak...
































 









Forrás, Forrás2

6 megjegyzés:

  1. Micsoda gyönyörűségek!
    Egy alkalommal mi is készítettünk búzacsokrokat, s a hosszú szárára fonott aprócska kalácsot sütöttünk, azzal díszítettük! Ezt kapta minden pedagógus a nevelési év végén! Nagy volt az öröm, s micsoda illata volt a búzának! Sajnálom, hogy nem fényképeztük le!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép ajándék lehetett :) De kár, hogy nem készültek róla képek...

    VálaszTörlés
  3. Hát ezek a képek csodálatosak...:) ha újra megismételhetném az esküvőnket akkor tuti búzacsokrom lenne:)))

    VálaszTörlés
  4. Csak a csokrod lenne búza, vagy dekorban is bevállalnád? :) Nekem is nagyon bejön...

    VálaszTörlés
  5. Mindenben abszolút!!! Imádom a természetes dolgokat, és annyira dekoratív, hogy minden formában el tudnám képzelni. Sógornőm lányának jövő héten lesz az "eskevője", ha hamarabb jön az ötlet, lehet ő is bevállalta volna. Sajnos amikor az én esküvőm volt már lassan 20 éve, még nem volt divat újítani....

    VálaszTörlés
  6. A természetes alapokhoz visszanyúlni minden esetben a legjobb megoldás. Ráadásul a menyasszonyi csokor esetében még költségkímélő jótékony hatással is bír :)

    VálaszTörlés