2014. febr. 14.

Rusztikus beltéri ajtó, avagy a csodatévő szemöldökfa

Hogyan lehet egy vadi új beltéri ajtó esetében minél rusztikusabb hatást elérni? Az ajtó anyagának, formájának kiválasztása és a megfelelő festés/pácolás mellett sokat dobhat a látványon egy régi gerenda áthidalóként való beépítése.
Ehhez először is régi gerendá(k)ra és jó alapos előkészítésre van szükség. Ebben a bejegyzésben megnézhetitek hogy mi hogyan csináltuk meg a miénket.
Ilyen típusú ajtó-szemöldökfa párosítás esetében figyelembe kell venni a lakás többi részét, a színeket a bútorokat, az egész enteriőr stílusjegyeit, mert nem mindenhová célszerű "bepaszírozni" egy viszonylag hangsúlyos, rusztikus elemet. Ha a környezet ugyanis teljesen más jellegű, akkor az egész nagyon művinek hathat és a mesterkéltség éppen egy rusztikus berendezési tárgynál nem tesz túl jót.
Azonban, ha építkezés vagy lakásátalakítás előtt álltok és bevállaljátok az antik gerenda áthidalót, nem fogjátok megbánni, mert csodaszép és igazán hangulatos hatással bír. Ablakok és kültéri ajtók fölött is nagyon mutatós tud lenni, hát még beltéren.
Nektek hogy tetszik? Nekünk nagyon.








Ha tetszett a bejegyzés és szívesen olvasnál hasonlókat, akkor örömmel venném, ha Te is csatlakoznál a Magyar Otthon facebook táborához, ahol napi inspiráló képeken, érdekességeken kívül elsők között értesülhetsz az új blog bejegyzésekről.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése