2014. jan. 13.

Üvegfólia az ablakon, avagy bezárt az ingyen peep show!

Amikor valaki beköltözik egy új lakásba vagy házba, általában onnan lehet felismerni, hogy a lakók teljesen belakták-e már az új helyet: 1. fent vannak-e már az előző helyről hozott (vagy újonnan kikerülő) képek a falon, 2. van-e már végleges függöny/roló az összes (egyébként árnyékolni kívánt) ablakon.
A közhiedelemmel ellentétben valójában nem az mérvadó, hogy a költözéskor magunkkal hozott dobozokból mennyit sikerült felszámolni, hiszen valószínűleg lesz olyan, amit talán sosem fogunk még felbontani sem.

Azt hiszem azzal, hogy nem rég az utolsó előtti ablakunkra is felkerült végre a szabad belátást akadályozó ablakfólia, elmondhatom célba értünk. Bár még ezernyi kibontatlan doboz várja, hogy sorra kerüljön, úgy érzem lesznek páran, akik várni fognak erre még egy jó darabig. Talán addig, amíg végre oda nem ajándékozzuk őket valakinek.

A régi házunkból magunkkal hozott fa reluxánkat szereltük fel a felnőtt fürdő ablakába. Itt ugyanis nagyon sok fa, illetve fából készült dolog van. Például 3 lambériázott fal, fa hatású padlólap és csempe, fa komód, melyen a pultra ültetett mosdótálunk található. A helyiség rusztikus hangulatából adódóan evidens volt számomra, hogy nem kerülhet függöny erre az ablakra. Viszont mivel a reluxa csak akkor akadályozza meg a belátást, ha teljesen le van engedve és el van forgatva, így kellett egy "bé" opció, ami akkor is ápol és eltakar, amikor még bent is és kint is világos van.



Így esett a választásom az alábbi üvegfóliára/üvegtapétára. Mert bármilyen szkeptikus voltam üvegtapéta terén régebben, manapság annál szebbeket lehet kapni, illetve csináltatni. Kicsit olyan ez, mint a régebben bemutatott viaszos vászonterítő témája, ami szintén egy időben cikinek számított, ma megint nagyon divatos (mindamellett praktikus és olcsó) lett.
Szóval a mi fürdőszobánk intimitását bizony üvegfólia védi a kíváncsi őzek és vetési varjak tekintete elől.




3 megjegyzés:

  1. Emlékszem még a régi szomszédaid fürdőszobája pont felétek nézett csak ott nem volt fólia :)
    kicsit kaphatnánk több képet a fürdőtökről?

    VálaszTörlés
  2. Igen, bennem is mély nyomott hagyott az emlék :)))
    Hamarosan lesznek képek a fürdőről és a konyháról is. Nagyon várom a pillanatot, hogy kicsit elmúljon ez a borús idő és lehessen normálisan fotózni.

    VálaszTörlés
  3. Szóval mély nyomot (egy t-vel)... :)

    VálaszTörlés