2013. jan. 27.

Falfestés előtt feltétlenül...

Érdemes kipróbálni a színt először egy látványterv erejéig, majd a kiválasztott festékből élesben is, hogy biztosan jó színt választottunk-e. Nincs is annál bosszantóbb, mikor már megvettétek az anyagokat, ki is festettétek a lakást és utólag jöttök rá arra, hogy nem pont erre a színre (jobb esetben árnyalatra) gondoltatok az elején.
Éppen Katka barátnőm mesélte a minap, hogy a nappalijukban évek óta rikító okkersárga eredetileg tejeskávé színnek indult. Talán már idén tényleg barna lesz belőle.

Általában az egyik legnagyobb dilemma szokott lenni a falfesték színének kérdése, mert sokszor ami elméletben nagyon jó ötletnek tűnik, az a gyakorlatban már koránt sem az igazi.
Személy szerint én nagyon szeretem először papíron lerajzolni az elképzeléseimet, ott összeállítani a megfelelő szín kombinációt, természetesen több variációban.
Azonban ha valaki rajzolás helyett inkább a technikát hívja segítségül, akkor ajánlom, hogy próbálja ki az elképzelt színeket és fessen házat, szobát, szekrényt virtuálisan például ezen a honlapon.

Utána pedig jöhet a főpróba, a kiválasztott festékkel egy 1 nm-es falfelületen próbafestést végezve, amit a teljes száradás után érdemes néhány napig megfigyelni, különböző napszakokban, természetes és mesterséges fénynél is. Ha még mindig tetszik a szín, akkor bátran vegyük meg az egész festék mennyiséget és élvezzük otthonunk új színét és légkörét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése