2012. ápr. 4.

Gombhoz kabátot? Avagy végre tető alá hozzuk a házat!

Kicsiny blogom eredetileg azzal a célzattal jött létre, hogy bemutassam, miként építkezik a lakberendező, a térrendező, a kisgyerekes anyuka, vagyis miként épül fel egy olyan gerendaház, amelyhez erősen korlátozottak az anyagi erőforrások és amely túlmutat egy szimpla "szauna" jellegű gerendaház berendezésen. Erről azonban mégsem ejtettem túl sok szót idáig, ugyanis több, mint egy évet tolódott a terv megvalósítása különböző családi és anyagi okokból kifolyólag.

Most viszont igen csak úgy tűnik, hogy ha a Jóisten is úgy akarja akkor nyár végére beköltözhetünk, azaz Földanya havát már új otthonunkban köszönthetjük. Addig azonban még nagyon sok víznek le kell folynia a Dunán.
Úgyhogy elméletileg innentől kezdve felpörögnek az események turbó fokozatra. Mert az idő szorít bennünket.

Sokat gondolkodtam írjak-e az új ház magzatmázas születéséről vagy elég, ha a puha takaróba bugyolált megtisztogatott végeredményt mutatom be. Mit gondoltok? Részt vennétek egy "apás" szülésen? Elvégre más kárán tanul az okos :-)

Természetesen ez a téma pluszban szerepel majd a blogban, ami megmarad ugyanolyannak mint megszoktátok, egy kicsit kreatív, egy kicsit Csináld Magad, egy kicsit építkezős-saját hibákból tanulósnak. Mindezt természetesen a Magyar Otthonon megszokott tradíciókövető, nemzeti színű szemüvegen keresztül. Csatlakoztok? Velünk tartotok?
Remélem igen :-)

Gyorsan el is mondom, hogy áll a dolog jelenleg.
1. Kerítés kijelölve
2. Engedélyezési tervek beadásra készen
3. Nyílászárók megvásárolva
4. Tetőcserép megvásárolva

Elhatároztuk, hogy amit lehet próbálunk megspórolni, így adott volt a lehetőség, hogy az ablakokat és a cserepet is használtan vásároljuk meg és vadi új házunkba ezek lesznek beépítve.

Legutóbbi akciónk alkalmával egy 150 éves polgári ház tetőcseréje során feleslegessé vált, égetett agyag cserépre tettünk szert. Kiváló állapotban vannak, legfeljebb egy magasnyomású mosóval történő tisztítást igényelnének, de ezt még megálmodom, mert jelenleg a patinás és rusztikus hangulatot így porosan, néhol mohával tarkítva hivatottak legjobban képviselni. Azt ugye mondanom sem kell, hogy csak a használt cserepes ötletünkkel közel félmillió forinttal lesz olcsóbb a tetőnk, mintha a legegyszerűbb, legolcsóbb új fajta kerülne a fejünk fölé. Természetesen energetikailag alaposan meg lesznek "pucolva", annak ellenére, hogy jó helyről származnak a kis drágák.

Erről a házról bontották le a cserepeket.

Üzletház épül a régi polgári otthonból. Előtte jómódú fodrász-gyógyszerész dinasztia lakta.

Íme a csodás cserepeink csokra. Nem kevés.

Kezdődik a vajúdás. Remélem gyors és szép szülés lesz!

4 megjegyzés:

  1. Amikor a blogom kezdtem írni házat kerestünk, a buktatóit írtam le főleg, mert ezekből tanulhat bárki. Az örömötök megosztása mellett ezekből, s a jó példákból is okolhatunk. Várom a fejleményeket!(Én is a régi cserepeket választottam volna...)

    VálaszTörlés
  2. Én is az "apás", illetve "olvasós" szülésre voksolok! Sosem lehet tudni, mikor, kinek jön jól a tapasztalat. Minden jót kívánok az építkezéshez, és boldogságot a majdani élethez az új házban!

    VálaszTörlés
  3. Ez innen van,a mi városunkból:)Szarvasról.

    VálaszTörlés