2013. aug. 6.

Thermofloc A szigetelés

Bár már a költözés előtti utolsó szakaszban járunk, most mégis megemlékezem házunk vázszerkezetébe került szigetelésről.
Eddig nem különösebben foglalkoztam vele, szőke nőként úgy éreztem elég annyit tudnom róla, hogy becsomagolt állapotában kiválóan alkalmas különféle bunkerek építésére :)



Mindemellett ha thermofloccal szigetelünk, akkor teljesen természetes alapanyag, cellulóz őrlemény kerül beépítésre az otthonunkba.


Azóta már azt is tudom, hogy miért jó, miért jobb, mint a többi szigetelőanyag. Például azért, mert nem roskad össze, nagy nyomáson beporlasztva kitölti az összes teret, nem hagy üresen egyetlen rést sem. Ezáltal egy tűzálló közeget hoz létre a falszerkezeten belül. Erről tett tanúbizonyságot a házunkban keletkezett tűz során. Nem mellesleg használatával a falak hőátbocsátási tényezője (K érték) egy passzív házéval vetekszik. A könnyűszerkezetes házak jellemző szigetelése az üveggyapot vagy salakgyapot (tudjátok az a sárga, nagyon szúrós szőrős anyag, amiktől órákig lehet tüsszögni és köhögni) ezzel szemben, ha ráfanyalodna valaki a thermofloc szigetelést akár meg is lehetne enni. Bár én inkább maradok a rántott camembertnél.

Még egy amatőr videót is készítettem a befúvása során, amit ezidáig nem sikerült feltöltenem. Ha végre összejön akkor itt később megtalálható lesz, hátha érdekel valaki mást is rajtam kívül :)



1 megjegyzés:

  1. Izgatottan várom a videót!
    Eddig is sok okosat olvastam nálad az építkezés kapcsán. Én magam még előtte állok, úgyhogy nagyon hasznosnak találom az írásaidat, mire kell ügyelni.
    Köszönöm neked, hogy megosztod a tapasztalataidat!
    És csak így tovább!

    VálaszTörlés