2012. szept. 15.

Szaglunk?!

Tegnap itt járt nálunk egy kábelbarát, internetet szerelni és érdeklődött, hogy mióta van lovunk mert, hogy olyan jó lószag van nálunk. Mondtam neki, hogy egyelőre még csak terveink vannak ló ügyileg és a lószagot vagy mi produkáljuk, vagy még valószínűbb, hogy a velünk szemben lévő 53 hektáron fekvő óriási legelőről jön, amin állandó jelleggel nyargalásznak a paripák. Nem vettem sértésnek ebbéli érdeklődését a fiatalembernek, mert gyönyörű rovással díszített karkötő volt a kezén és elhittem neki, hogy a lószag számára is kellemes illatot takar :-) Egyébként az illatosítás mikéntjéről itt már írtam bővebben.

Komolyra fordítva a szót, engem is nap mint nap érint meg a vidéki lét minden formája, de lakberendező lévén most egy-két falusi porta képével illusztrálom miről is beszélek. S ha a lószagot nem is, a hangulatát vegyétek, vigyétek Ti is magatokhoz!

Szűcs Kenéz munkája

Szűcs Kenéz munkája


 
legyen szó akár étteremről

konyháról
a házioltár szerves része egy magyar otthonnak










7 megjegyzés:

  1. Szépségesek!Olyan jó volt nézegetni őket!

    VálaszTörlés
  2. Most jut eszembe nálam van nagyanyám házi oltára! Otthon a szekrényben, meg kellene találni a helyét nálunk. S jól látom kenyér és só az asztalon? S nézem a függönyöket: lóg fentről s középen, most éppen ilyen elhelyezési gondjaim vannak, ötleteket adtál. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  3. Nálunk, reformátusoknál házi oltár helyett a Házi Áldás van a fő helyen! Nagyon szép otthonokat hoztál!

    VálaszTörlés
  4. Holdgyöngy, ilyen kincseid vannak? Most irigykedem kicsit...
    Csillagos, házioltár vagy háziáldás. Igazán az számít, hogy használjuk-e vagy sem. Nálunk is van gyönyörű Erdélyben faragott háziáldás, melyet a bejárat mellett helyeztünk el. Így nem csak mi olvassuk minden alkalommal amikor átlépünk az ajtón, hanem az összes házunkba érkező vendég is. A házioltár kicsit más, célspecifikusabb "eszköz".

    VálaszTörlés
  5. Nekünk kékfestő háziáldásunk van:) És használjuk is:)

    VálaszTörlés
  6. Hey,irresistible space, it made me remember times of my chillwood in the house of my grandparentes, thanks for share it...

    VálaszTörlés
  7. Chiara, welcome here. Where did you spend your childhood?

    VálaszTörlés