2012. febr. 7.

Zöldövezet

Imádsz kirándulni? Szereted magad körül a természetes anyagokat? Eleged van a szomszédokból? Szükséged van a tágas élettérre? Nincs több pénzed egymillió forintnál az új otthonodhoz?
Akkor ajánlom figyelmedbe az alábbi walesi otthont, melyet szalmából, fából és földből épített a tulajdonos saját kezűleg néhány hónap leforgása alatt.
A házikó teljesen önálló, nem függ semmilyen energiaszolgáltatótól. És még szép is.













 




Ha esetleg kedvet kaptatok volna, itt van még egy-két hasonló házikó, bátran csemegézzetek közülük.

















7 megjegyzés:

  1. Egyszerűen csodálatos a kis hobbitházikó. Sajnos, azt hiszem, hogy hazai viszonyok közt, csak a faanyagot nézve is az egymillió óvatos becslés... Hacsak nincs az embernek saját erdeje. Nekik talán van is. Jó nekik.:)

    VálaszTörlés
  2. Itthon sem lehetetlen ám (sőt Magyarországon is vannak "hobbit" házikók - nyilván nem egészen ilyenek) és ha szerencsés vagy, viszonylag könnyen vehetsz erdős résszel, patakkal rendelkező birtokot is magadnak, hozzáteszem nem is olyan horror áron. Speciel egy belvárosi lakás árából kacsalábon forgó ökoházat lehet építeni :)
    A wales-i család 3500 euróból hozta ki az új otthont.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép! Nekem is a "gyűrűk ura" érzésem volt.Szívesen kipróbálnám!

    VálaszTörlés
  4. Csodáa hobbit-házak! Én is nagyon szívesen kipróbálnám! Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  5. Nahát mennyien láttuk ezt a filmet :)
    Igazi rusztikus, organikus csodák!

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok!
    Van olyan építész Magyarországon, vagy Hobbitház építő akivel meg lehet beszélni vagy terveztetni egy hobbit házat? Természetesen nem a kínosan mértani pontosságra gondolok, hanem a kivitelezéssel. Vagy lehet éppen kivitelezőt kellene keresnem? Tud ebben nekem valaki segíteni? HA igen, akkor az emailom: kicsikeim4@fremail.hu
    Köszönöm: Taba Illés Herbert

    VálaszTörlés
  7. Szia!
    Éppen ma beszéltem földházakról egy építésszel, aki elmondta, hogy nagyon nehéz olyan helyet találni, amely belterület és olyan terepviszonyok vannak, melyek alkalmasak a kivitelezésre. Ráadásul az engedélyeztetése is igen macerás.
    Ennek ellenére szerencsére Magyarországon is vannak föld-, dombházak, érdemes lenne velük felvenned a kapcsolatot: www.elohazak.com
    Ők biztosan egészen részletes tájékoztatást tudnak Neked adni ez ügyben.

    VálaszTörlés