2012. jan. 3.

Rend a LELKE mindennek

Az otthonunk a lelki állapotunk kivetülése. Kölcsönhatásban vagyunk egymással, ha tetszik, ha nem. Ha állandó zűrzavar vesz minket körül, ha nem találjuk meg lelki egyensúlyunkat, az előbb vagy utóbb fizikai síkon is megmutatkozik. Ugyanez fordítva is igaz. Ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, de egy mély LÉLEKzetvétellel rendet teszünk magunk körül, azt a lelkünk is meghálálja.

Ilyenkor az ünnepek után úgyis nagyobb a felfordulás, mert amellett, hogy fel kell vennünk az új esztendő rezgésszámát, helyet kell találnunk az ajándékba kapott tárgyainknak is.

A legjobb az, ha már tavaly év végén sikerült megszabadulnunk feleslegesen őrizgetett kacatainktól, hisz minden egyes dolog, melyet nem használunk de még tartogatunk, csak hátráltatja az új energiák szabad áramlását. Ha viszont nem, akkor nyugodtan indíthatjuk az évet egy alapos testi-lelki lomtalanítással.

Most a fizikai rendrakás példájánál maradva, mutatok egy-két ötletet, hogyan lehet ízlésesen rendet rakni például a polcainkon.

A megszokott balról jobbra történő könyv elhelyezésen kívül nyugodtan engedjük szabadjára képzeletünket és ne csak a hagyományos tárolás funkcióját tartsuk szem előtt, hanem próbáljunk egyből dekorálni is. Így két legyet ütünk egy csapásra.

Itt már bemutattam a saját készítésű csipkés hálószobai könyvespolcomat, melyre őszintén szólva már rengeteg új könyv került azóta. Azonban néha szelektálnom kell és akkor az "egyszerolvasós" könyvek bizony kíméletlenül átkerülnek vagy a padlásra, vagy a nagy könyvszekrények valamelyikére.

Ezen a polcon például vízszintesen, egymásra halmozva találhatóak a magazinok és a könyvek. A két felső polcon a könyvkupacok tetején dísztárgyakkal, az alsó polcokon (melyeket amúgy is távolabbról szemlélünk) a magazinok tornyosuló látványát bekeretezett képekkel, dekoratív művészeti albumokkal álcázhatjuk.



Az alábbi egyszerű, beépített polc a dekorációs elemek tudatosan alkalmazott szín összeállításaival válik különlegessé. Megfigyelhetjük a kék különböző árnyalatainak, a fehérnek és egy kis arany színnek a játékos összhatását.



Kulturált megoldást kínálhatnak - az általam előszeretettel alkalmazott - szebb dobozok, kosarak használata, melyek segítségével nem csak szortírozhatjuk dolgainkat, hanem el is rejthetjük a kíváncsi tekintetek elől.




A könyvek kinyitva akár önmaguk is díszíthetnek, például egy szép album esetében. Rendezhetjük akár polconként hasonló alakzatban a könyveket, kellékeket úgy, hogy a polc szélein az alacsonyabb, közepén a magasabb tárgyak legyenek hangsúlyosak. Vagy éppen pont fordítva.



Szemmagasságba érdemes inkább a dekorálásra szolgáló tárgyakat kitenni, alulra inkább funkcionális dolgok kerüljenek.



Játszhatunk a könyvek színeivel úgy is, hogy egymáshoz illő szép papírba csomagolva helyezzük őket a könyvespolcunkra, vagy szín szerint válogatjuk őket.





forrás

1 megjegyzés:

  1. Hajjaj!!!!Erre vágyom,hogy rend legyen körülöttem.Évek óta pakolok,szortírozok, elajándékozok és sosincsen vége.....
    Köszi az ötleteket!!!!

    VálaszTörlés