2011. aug. 29.

Csodaszép cirádás falikép lábtörlőből

Hát nekem ez nagyon tetszik. Ötletes, igényes, egyszerű. Ha lenne felesleges hely a falamon, biztosan megcsinálnám magamnak is. Így viszont másnak fogom :)



Egy fa deszkát mérettől függően kettő vagy négy felé vágunk, majd csiszolás után kívánt színűre pácoljuk. Esetünkben ez a dió színt jelenti. 



A lábtörlőt még fújás előtt érdemes megszabadítani a kis gumi sorjáktól, hogy a mintázat szépen, hibátlanul jelenjen meg a fa felületen. Eztán következhet a fújás, melyet száradás után négy rétegben érdemes felvinni, a tökéletes fedés végett. Az első kettőt felülről lefelé merőlegesen, a második kettőt különböző szögekből fújva, hogy a megmaradt hiányzó részeket is biztosan el tudjuk tüntetni.





Száradás után édes a kukkantás...


Ha elkészültünk, csodáljuk tovább a művünket és akasszuk vagy támasszuk falhoz minél előbb!





Forrás

4 megjegyzés:

  1. Hogy ez mekkora ötlet, főleg ,így,a karácsonyi nekiveselkedés előtt !!!!!!!! Köszönet érte !

    VálaszTörlés
  2. Szia
    Gyönyörűen sikerült de azt lehet tudni hogy mivel fújtál,és milyen festékkel dolgoztál?

    VálaszTörlés
  3. Szia Névtelen :)

    Bármilyen festékspray (pl. Casati, stb.) megfelel a célra. Őszintén szólva én leginkább szín szerint szoktam választani, természetesen olyan szaküzletből, ahol vacak minőséggel nem foglalkoznak. Az alapozást is végezheted bármivel, a kívánt hatástól függően: vékony vagy vastag lazúrral, olajjal, bútorfestékkel, fedőfestékkel. A minta fújásánál figyelj rá, hogy mindenképpen több rétegben, mind a 4 irányból, kb. 25-30 cm magasságból fessél, így biztosan minden rész szépen le lesz fedve.

    VálaszTörlés