2011. júl. 10.

Magyar Módi Sokadalom beszámoló

Embertelen hőség volt most hétvégén. Kizárólag strandon vagy klimatizált helyiségben elviselhető. Valószínűleg nagyon sokan így is gondolták, mert az előre számított tízezer főnyi látogatóból kb. a tizede vállalta csupán a forrósággal való megmérettetést idén az üllői Dóra Majorban. Sajnos, hiszen szokás szerint jobbnál jobb előadásokkal, finomságokkal és műsorokkal várták a szervezők a vendégeket. 
Volt gyógyító sátor, sámán dobolás, lovas bemutató, hagyományos népi játékokkal felszerelt "játszótér", mesemondás, néptánc, haditorna, íjászat és még sorolhatnám...
A gyógyító sátorban nagyon kellemes kezeléseket, az őstermelői gyümölcs kereskedőktől pedig a friss és mézédes biogyümölcsökön (sárga-, őszibarack, szilva, dinnye) kívül pedig hideg gyümölcsturmixot kaptunk ajándékba. A gyógynövény árusnak hála újabb palántákkal bővült a kis kertecském és az árnyékban várakozó lovak is igen hálásak voltak az elébük hordott friss szénáért. Sajnos a magyar kutya fajták bemutatójáról már lemaradtunk, de szerencsére sok ilyen "bemutatót" láttunk már élőben is. Úgyhogy hőség ide vagy oda, mi nagyon jól mulattunk :-)



„Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn.” 
(gróf Széchenyi István)

2 megjegyzés:

  1. Mint kézműves elmondhatom,hogy a szervezés nemigen volt szerencsés.Beraktak minket egy árnyéknélküli katlanba.Messze a szinpadtól és mindentől.Nem is lehet csodálkozni,hogy vasárnap délre alig maradt valaki..elgondolkodtataó,hogy mi is volt akkor a célja ennek az egésznek??

    VálaszTörlés
  2. Nekünk is több kézműves ismerősünk van, akik közül nem volt kint egyik sem vasárnap. Tényleg nem csodálkozom rajta, mert a hőség az elviselhetetlenség határát súrolta. Valóban olyan helyre kerültek a kereskedők, ahol egy deka árnyék nem volt, úgy pedig nem csak az ember, de sok esetben a portéka sem bírja. Mentségükre legyen mondva, hogy úgy tudom az idén volt először itt a Dóra Majorban a Szala, remélem tanultak belőle a szervezők és jövőre már figyelnek majd az eféle hibák kiküszöbölésére is.
    Addig pedig marad a jól megszokott árnyas árusító sor Bösztörön :)

    VálaszTörlés