2011. máj. 4.

A bolondos időjárás és a kerti pavilon esete

Nagyon komoly megfigyelést tettem az időjárással kapcsolatban. Ha autót mosok -legyen bár napok óta tartó kánikula, verőfényes napsütés - legkésőbb éjszaka, de inkább már este legalább szemerkélni fog az eső. Csak azért is... Szóval ezúton is elnézést kérek mindenkitől, de tegnap reggel kocsit mostam :-)
Mostanában amúgy is kiszámíthatatlan, hogy milyen lesz az idő. Arra gondoltam, hogy nem érdemes megfosztani magunkat még esőben sem a friss levegőtől, erre pedig a fedett teraszon kívül a pavilonok nyújthatnak tökéletes megoldást. Ha mégis szép napos idő lenne, hát hűsöljünk alatta bátran.





7 megjegyzés:

  1. Milyen gyönyörűek!!!
    Nekünk egy fedett,oldalról nyitott teraszunk van.Nagyon szeretem,mert boldogan lehet ott üldögélni,ha szakad is az eső, az még jobb.Nyáron meg hűsen tart,nem süt oda a nap.Majd -ha nem felejtem-készítek róla fotót:nálam lesz megnézhető.

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek! Egyszer, ha kertünk lesz, nekünk is lesz egy kis pavilonunk. :)

    VálaszTörlés
  3. Mammka, én is imádom az esőt közvetlen közelről figyelni.
    Dina, remélem tudtál ötleteket meríteni a leendő pavilonotokhoz :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon hangulatos mindegyik. Én egy függönyös akármit szeretnék egyszer, de amikor két perc alatt olyan szélvihar kerekedik, hogy a virágcserepeim repülnek, nem érdemes ilyenben gondolkozni. Az utolsó tetszik a legjobban!:)

    VálaszTörlés
  5. Tipitá és ha rögzítenéd a függönyöket oldalt? Úgy mint a második képen. Vagy érdemes esetleg valami könnyű rögzítési módot találni, hogy gyorsan le és fel lehessen tenni, akár minden nap.

    VálaszTörlés
  6. A miénk is fedett kicsike, de az oldalai nyitottak. Megpróbálkoztam én is a textíliákkal, de 1-2 nap alatt tele volt mindenféle bogárral, fülbemászóval. Azért nem mondtam le a szép anyagokról , az asztalterítő szépségében élem ki efféle kreativitásomat.
    A bemutatott kis kerti lakok nagyon szépek és kedvesek!Majd fotózok én is a miénkről.

    VálaszTörlés
  7. Kíváncsian várom a fotókat :)
    Szerintem az anyag választása sem mindegy, mert van ami ellenállóbb a rovar hadtesttel szemben. Például a vízlepergető vastagabb anyagok jobban megfelelnek ilyen célnak, mint a bogárcsapda csipke.

    VálaszTörlés