2011. ápr. 28.

Nálatok laknak-e állatok?

Az állatok jelenléte mindig fontos volt a természeti népek számára. Gondoljunk csak a lovas magyar nemzetre, a szürke marhára, a mangalicára, a kendermagos magyar tyúkra, vagy a rackajuhra. És mindig ott éltek az ember mellett hű társaik, a kutyák és a macskák is. Bár régen nem társállatként, hanem haszonállatként tartották számon őket. Mert amíg Cirmos cica egerészett, addig Bogáncs kutya őrizte a portát vagy a nyájat éjszaka a farkasoktól és a tolvajoktól.
Manapság sok Cirmossal és Bogánccsal osztoznak a gazdik saját otthonukon. Nálunk is így van ez. Mert bár övék a kert nagyobbik része, mégis amikor itthon van a család, úgy a jó, ha gömbölyű macskahátat látunk a fotelben és áteshetünk az előszobában keresztben fekvő, békésen horkoló kutyán. 
Állati jó ötleteket hoztam, miként lehet az enteriőrbe ízlésesen elhelyezni kedvenceink fekhelyét, játékait, etető tálkáját vagy akár a macskaalmot.




















Forrás

4 megjegyzés:

  1. Az én házimacskám, Özsömér, valószínüleg röhögő görcsöt kapna egy ilyen alkalmatosságtól. (Azért jók!) Van egy szép vesszőkosara, de egyszer sem feküdt még bele. Télen, amikor bent van legszívesebben a lábamnál tanyázik a kanapén. :)

    VálaszTörlés
  2. A mi cicánk Vilmos (6,5 kilós vörös házimacska), imád az ablakban nézelődni. Annak ellenére, hogy kijárós a kertbe is. Biztos vagyok benne, hogy szívesebben henteregne az ablakpárkányra szerelt macskanapén, mint jelenleg a hideg tégla falon. Ráadásul szégyenlős is, úgyhogy a szekrénynek álcázott macska wc is tetszene neki. Kutyusunkat pedig valóban jobban vonzza a mi közelségünk, mint egy tredi kutya fotel. Ráadásul a 48 kilós fejlődésben lévő testalkatához nem tudom lenne-e méretben megfelelő :-)
    Az Özsömér név nagyon tetszik :-)

    VálaszTörlés
  3. A háziasszonyok gyakran elgondolkoznak rajta, hogy háziállatot, vagy kórtermi tisztaságú lakást szeretnének... Én azt gondolom, hogy lehet állatok nélkül élni, csak nem érdemes.
    Mikor mindennapjainkat sivár betonházak között, klimatizált irodákban, vagy a városban dugóban araszolva éljük, s a Jóisten által nekünk adományozott természetszeretetünket maximum a recepciós pulton szédelgő, nőnapról maradt fokföldi ibolya elégíti ki, hát igencsak jólesik egy döfködő kutyaorra, dörgölődző macskahátra hazaérni... S bár ahhoz a kutyaorrhoz többször sáros mancs, a macskaháthoz pedig David Copperfieldként eltűnő párizsiszeletek tartoznak, még így is jobb, takarítás közben sem a napi gondok járnak a fejedben. Megfigyeltétek már, hogy egy sivár színvilágot képviselő belvárosi loft, vagy fehér-ezüst minimál stílushoz tartozó lakást is menyire meg tud tölteni élettel egy lustálkodó állatka, esetleg egy Vásáry André imitátor kanári? A folyton nyüzsgő deguk-tengerimalacok-mongol futóegerekről nem is beszélve. Egy lakásba igenis kellenek állatok, hisz minden típusú élettérhez találunk oda illő jószágot.
    Csak soha ne feledjük: először az állat, utána az enteriőr, mert egy kanapét át lehet húzni, tapétázni sem túl nagy nehézség, de kedvencünk egész életét e falak között tölti, neki ez az univerzum, gondoljunk Rájuk....

    VálaszTörlés
  4. Dingir Inana ez a hozzászólásod nagyon tetszett :-)
    Szívemből szóltál!

    VálaszTörlés