2013. júl. 14.

Kalocsai újragondolva, szeresd a régit!

Rajongok a régi bútorokért. Legfőképpen azokért a szánalmas vacakokért, amiket sokan valahol egy fészer mélyén őrizgetnek, várva a következő lomtalanítás idejét. Egész egyszerűen látom bennük a letűnt szépséget, a régi idők báját.
Jó az is, hogy manapság divattá vált felújítani a régit. Megszeretni, megszerezni, átértelmezni, feléleszteni. Imádom, hogy egy - még nem tömeggyártású, még minőségi alapanyagból készült - sokat megélt bútor szakértő kezeknek hála életre kel és megújul, majd extravagáns küllemével kenterbe veri bármelyik futószalagról frissen lekerült társát. Gondolok itt egy új festést kapott, csodaszép, tömör fából készült népi bútorra és egy otthon összeszerelt laminált szekrénysorra.

Endrédi Design

Egy régi, kidobásra ítélt darabot ráadásul mindig bátrabban újít fel az ember. Ugyanis ilyenkor nincs veszteni valónk. És nem hazudok, ezek a bútorok bizony hálásak. Főként ha olyan külsőt kapnak az átalakítás során, ami közel áll hozzánk.
Nekem az összes stílusjegy közül - azt gondolom, hogy a Magyar Otthon állandó olvasóinak úgyszintén - a magyar motívumok jelentik a legtöbbet.

Falipanel - Endrédi Design
Ezért is állnak szívemhez olyan közel az Endrédi Design bútorai, lakberendezési kiegészítői. Céljaikkal ráadásul tökéletesen egyet értek, melyek így hangzanak:
"Filozófiánk, hogy szembemenjünk a tömeggyártással, és újra előtérbe helyezzük a kézzel készített bútorok szeretetét. Hisszük, hogy az antik és vintage bútorok egy új esztétikai esélyt adnak a mai, modern enteriőrök sikeréhez. Célunk, hogy az általunk gondosan kezelt gyűjtemény minden egyes darabja megtalálja gazdáját."

Termékpalettájuk igen széles, a szekrényektől a térelválasztókig, a szobainasoktól a párnákig minden megtalálható náluk. Ráadásul egyéni elképzeléseket is nagy örömmel és profikhoz illő módon valósítanak meg, ami valljuk be őszintén igencsak jól jöhet egy otthon kerülgetett (mivelamamáévoltnemfogjuksohakidobni) fotel/ágy/szekrény/komód/tálaló esetében.

komód



betű dekorációk 

paraván
íróasztal
falipanel


párnák
Nekem tetszik.
Nektek is?

1 megjegyzés: