2013. máj. 27.

Kérünk egy falat falat és egy szelet szelet!

Úgy terveztük, hogy a házunk közepére egy kemence kerül majd. Ennek jelentőségéről majd máskor írok bővebben. A kemence mögött a ház teljes hosszában pedig egy bontott tégla fal fog húzódni, mely dekorációs és hőtartó funkciót is betölt majd. Milyen jó lesz télen nekidőlni a meleg falnak!
No, de ahogy az nálunk rendszeresen lenni szokott most is gombhoz készül a kabát, ugyanis először a belső térben elhelyezett tégla fal épül fel, erre jön majd a kemence és csak utána építik köré a ház vázszerkezetét.
Biztosan csóválják is fejüket az erre járók, amikor látják, hogy egy pucér alap közepén egy bontott tégla fal ékeskedik.

Természetesen a tégla fal építésénél konkrét instrukciókkal láttuk el kőművesünket Petit és maroknyi csapatát. Szerencsére azonban fél szavakból is értettük egymást, így nem kellett állandóan ott állnom a fal mellett és belekotyognom a munkába.
S hogy még egyértelműbbé tegyem elképzeléseimet a pontos méretezésű terven kívül gyorsan felskicceltem a falnézetet, hogy nagyjából lássák majd a későbbi berendezését a háznak. Erre azért volt szükség, hogy akkor is tudják hová van értelme szép címeres, pecsétes téglát rakni, amikor éppen nem vagyok ott. Ennek köszönhetően nem került feleslegesen nagyobb összegbe kerülő dísztégla például a kemence vagy a zuhanykabin mögötti falszakaszra. Illetve pontosan megmondtam azt is, hogy hová szeretnék falfülkét, gyertyatartónak kilógatott tégladarabokat.






Ami viszont számunkra nagyon fontos volt, hogy rokonainktól és barátainktól kértünk a házunkhoz 1-1 téglát, melyet szintén ebbe a központi helyre eső falba építtettünk be. Erre a téglára mindenki azt írt, amit akart, az se baj, ha nem látszik, hiszen maga a tudat már éppen elég ahhoz, hogy áldásos hatását nap mint nap érzékeljük majd. Modern kori Kőmives Kelemenként egész egyszerűen befalaztuk otthonunkba a szeretteinket :-)


Jó érzéssel tölt el bennünket már most akárhányszor ránézünk ezekre a téglákra az pedig köztudott dolog, hogy nem csak akkor fejti ki hatását egy szimbólum, ha látható, hanem elég az is, ha a közelünkben van.
Nálunk ezért nem divat többek között a koponyás póló. Inkább ilyet hordunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése