2013. ápr. 30.

Villám fürdőszobai tervezés

Könnyűszerkezetes házunk lesz, gerendából.
Elméletileg A-Z-ig 3 hónap alatt elkészülhet. DE! A gyors építkezés gyors döntéseket (vagy hosszas előzetes szervezést) és némi rutint kíván ahhoz, hogy hirtelen elhatározásainkat, nem csak hogy ne bánjuk meg később, de lehetőség szerint még pénzt is spóroljunk velük.
Miután már egy ideje tervezgetjük a házat, ezért az alap koncepciót már álmunkból felkeltve is tudjuk. Ilyen a ház fűtésrendszere, hangulata, színvilága, a nyílászárók, tetőcserép, leendő bútor átalakítások. Viszont a részletek (amin szintén sokat spórolhatunk, ha ügyesek vagyunk) még hátra vannak. Így a burkolatok, a festékek, szaniterek, stb, stb.

Úgyhogy néhány napja csempékkel kelek és fekszem (szó szerint, mert a fotó az ágyban készült) :)

Kicsit azonban mégiscsak sikerült elébe mennünk a dolgoknak. Az idei Construmán jócskán a bolti árak alatt sikerült megrendelni ezt a két kádat:


Közben intézni kell a mosdókat, a kézzel készült csempéket, a csaptelepeket, a zuhanykabint. S bármennyire is épített zuhanyzó párti vagyok, a ház ura kérésének eleget téve most mégis beengedek a fürdőszobánkba egy ilyet:


Mutatom az egyik esélyes csempét is, ami most a favorit nálam:

Két fürdőszoba lesz, ezért kétfelé jár az agyam. Ezek a képek inspiráltak a tervezésüknél.

1.
Felnőtt fürdőszoba, barna-fehér-méregzöld színekkel, rusztikus burkolatokkal, bontott tégla fallal, egyedileg készíttetett mosdótállal.














2.
Gyerekfürdő, türkiz-fehér-élénk lila színek, fiatalos, vidám kicsit mediterrán életérzésű, mégis rusztikus jellegű, kézzel készült csempékkel dekorált, időt- és pancsolást álló burkolattal. 

Ezek inspiráltak, bár mindenből csak 1-1 ötlet ragadta meg a fantáziámat.








Most már csak egy-két hónap kérdése, hogy mikorra ölt fizikai formát az, ami jelenleg a gondolataimban él. Ehhez első lépésként befejezem a burkolatok pontos kiszámítását és megrendelem amit meg kell.
Legközelebb pedig a 200 éves gerendáinkról (és ezek használhatóvá tételéről) írok, amit a múltkor szereztünk.

1 megjegyzés: