2013. ápr. 5.

3...2...1...INDULÁS!!!! Ja és mellesleg árad a patak...

Mióta is vacakolunk? Idestova 2 éve, hogy nagyon építkezhetnékünk van már. De olyan szinten jöttek közbe az akadályozó tényezők, hogy rájöttük ez már nem csupán a véletlen műve. Jóisten felől jövő szándékosságot tételeztünk fel. Így mivel Benne mindennél jobban bízunk elengedtük hát a görcsöt, az aggodalmat és az idegeskedést. Felfeküdtünk a hullámokra és vártuk, merre sodornak bennünket.
Végül kisebb-nagyobb kitérőkkel, erőpróbákkal megtűzdelt utunk során végre zöld jelzést kaptunk!
Hétfőn kezdenek a közművesek, ez nagyjából 2 hetet vesz majd igénybe.
Ami viszont számomra még fontosabb az, hogy kedden kezdenek a kőművesek és első körben kijelöljük az alapot.

S hogy miért épp kedden csapunk a lecsóba? Amikor először beszéltünk Péterrel, egyik leendő kivitelezőnkkel, már akkor sejtette, hogy nálunk van valami kis "furcsaság", mert azzal indítottam a megbeszélést, hogy csak kedden vagy szombaton kezdődhet el a munka. Elmagyaráztam azt is, hogy miért. Majd elmeséltem, hogy miket szeretnék az alapba betonoztatni és ezzel a sor még nem ért véget.
Péter rezzenéstelen arccal fogadta kéréseimet és még azt is mondta, hogy ne aggódjak, nem néz hülyének :)

A magyar népi térrendezés szerint mindennek megvan a maga ideje. Így az építkezés megkezdésének is. A jól (vagy rosszul) megválasztott időpont hatással lehet az épület tartósságára, az építkezés kimenetelére, az épület energetikájára. Mivel az erdélyi magyar néphit szerint kedden vagy szombaton érdemes belevágni a ház építésbe, mi a keddi nap mellett döntöttünk.
Íme a napok és hozzájuk rendelt jelentéseik:
"Hétfő: Angyalok
Kedd: Szent Anna, Szűz Mária édesanyja, akit a népnyelv Nagyboldogasszonynak nevez
Szerda: Szent József
Csütörtök: Oltáriszentség
Péntek: Krisztus szenvedése
Szombat: Szűz Mária, akit a népnyelv Kisasszonynak hív
Vasárnap: Szentháromság

Amikor egy ember megszületik, születése pillanatában kap egy erőkoktélt, amely az adott pillanat erőviszonyának együttese. Ez az erőkoktél meghatározza az ember természetét és legfőbb tulajdonságait.
Amikor házat építünk, a házra ugyanúgy hatással van az az erőforma, amit építése kezdetén, születésekor kap a Világegyetemből. Nem tanácsos házépítésbe fogni pénteken (Krisztus szenvedésének napján), vasárnap (Isten dicséretének napján), egyházi ünnepkor, dologtiltó napokon. Őseink szökőévben sem kezdtek bele a házépítésbe." (Színia Bodnár Erika: A magyar ház mágikus titka)

A rossz idő miatt 1 hónapos késéssel indulunk ugyan, de ez nem szegi kedvünket. Sőt. Le is mentem ma a kertünk végében csörgedező, a faluban itt-ott kiömlő patakhoz, szemügyre venni milyen állapotban van most az áradás idején.
Ez a látvány fogadott az amúgy nyáron kényelmesen átugorható patak helyén.

Egyszóval megnyugodtam. A 150 éves rekordot döntögető csapadék mennyiség ellenére szépen, ügyesen a medrében maradt. Igazán büszke vagyok rá.

Úgyhogy jövő héttől felpörögnek az események de nagyon, csak győzzétek követni!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése