2011. máj. 19.

A gyermekszoba színvilága

Sokszor nem is gondolná az ember milyen fontos az a környezet, amely a gyermekeket körülveszi. Ízlésformáló, mely a későbbiekre is nagy hatással van. A színek egészségünkre és lelkünkre gyakorolt hatásáról pedig már korábban elindult egy sorozat színenként való bontásban itt a Magyar Otthonban.

Figyeljünk oda a jelekre és törekedjünk a harmóniára. Mutassunk követendő irányt bátran, de a végén mégse mi akarjuk meghatározni, hogy milyen színű legyen csemeténk szobája. Ez persze nem azt jelenti, hogy fessük át az egészet ciklámenre, ha azért rajong a gyermek. De ebben az esetben feltétlenül legyen hangsúlyos a ciklámen szín megjelenítése, akár egy falrészleten, akár a kiegészítőkön, textíliákon. Figyeljük meg azt, hogy ösztönösen és legtöbbször melyik színhez, színekhez vonzódnak. Milyen színű ruhát vesz fel szívesebben és hogyan viselkedik benne. Milyen zsírkrétával rajzol legtöbbször vonalat a papírra és milyen színű fagylaltot kér a tölcsérébe (persze van az a kor, ami után már az íz és nem a szín dominál). 

Ez persze nem azt jelenti, hogy ész nélkül csak ezek a színek vehetik körül őket, sőt! Törekednünk kell arra, hogy mindenből jusson egy pici. Alapvetően azonban jó, ha az a szín dominál a környezetükben, öltözködésükben, amelyben látjuk és érezzük, hogy kiteljesednek és jól érzik magukat.

Forrás

Régebben, amíg feng shui tanácsadóként tevékenykedtem, mindig elvégeztem az adott ingatlan összes lakójának a születési dátum és név elemzését, melyből tudtam hogy milyen anyagok és színek erősítik a személyes energiáikat. Manapság elemzés helyett inkább az ösztöneimre hagyatkozom, hiszen az egész Magyar Térrendezés alapja ez. A ránk örökített és eredendően mindnyájunkban szunnyadó ősi tudás kicsomagolása és tudatos felhasználása.
Ebben pedig - ha egy kicsit odafigyelünk - a gyermekek észrevétlenül is nagy segítségünkre lehetnek.

Mert egy igazi úriember még játék közben sem feledkezik el a jó ízlésről :-)
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése