2011. márc. 4.

Női szívek titkos vágya, a mosókonyha

Illetve a háztartási helyiség.

Emlékeztek még a jó kis fürdőkád fölé belógatott fregolikra? Amikor csak úgy tudtál fürdeni, ha előtte megszáradtak a ruhák? Vagy a jobb híján radiátorokon éktelenkedő, lakást díszítő ruhaneműkre? Esetleg amikor a szoba közepén kellett kerülgetni a szárítót? Persze nyáron más a helyzet, mert olyankor előszeretettel teregetek én is a szabadban. Ki ki az erkélyen vagy a kertben. Nincs is jobb illatú textília a napon szárított ágyneműnél.



 
Csodálatos érzés, amikor külön helyiségben gyűlik a szennyes, zötyög a mosógép, és a vasalódeszkát sem kell újra és újra elővenni. Ráadásul mindig kéznél van a folteltávolító szappan vagy a varrós doboz. És nem utolsó sorban legálisan vonulhat magányba a ház asszonya, amennyiben erre a napi zsivaj után igényt érez. Elég hozzá egy a mosókonyhában elhelyezett rádió vagy aprócska TV.

Azért is preferálom a külön háztartási helyiség kialakítását - hogyha ez lehetséges - mert olyanná válhat kellő szeretettel való berendezés után, mint a ház második motorja. Első természetesen a konyha :-)
Ráadásul nem kér sokat cserébe, csak természetes megvilágítási-szellőzési lehetőséget, könnyen tisztítható burkolatot, és néhány okosan megtervezett tároló alkalmatosságot. Ha valakinek azonban még sincs lehetősége ilyen manapság még extrának számító helyiség kialakítására, ne szomorkodjon, hamarosan jön a jó idő és akkor újra lehet a napon teregetni. Én nagyon várom már!



Forrás Forrás2

1 megjegyzés:

  1. Nekem hála Istennek van mosókonyhám, másik fele pedig a varrószobám.Csak nincsen ilyen szépen berendezve,de lassan alakul régi bútorokkal Úgy,ahogy írtad: elvonulhat oda a ház asszonya.:)
    A férj pedig a garázsba.:)

    VálaszTörlés