2013. ápr. 18.

Botrány az építkezésen, avagy innen nem rendelünk máskor betont...

Gőzerővel zajlik az alapozás, a tervezés és a gyümölcsfa ültetés. Egy ilyen hosszú, hideg tél után öröm minden egyes napsütéses óra, amit betont locsolva, gödröt ásva vagy fát ültetve a szabadban tölthet az ember.

Ezen felbuzdulva meg is rendeltünk 20 m3 betont egy százhalombattai betonüzemből. Ki is hozták a megbeszélt időpontra mixerautókkal természetesen, mellyel annyi lett volna a teendő, hogy beállnak ugyanarra a telekre, amelyikre már a cserepeinket szállító kamion is befért egyszer így. No itt azonban történt egy kis bibi. A bajuszos kollégának, aki az autó vezetésére volt hivatott, már az utcába érkezés előtt jeleztük, hogy meddig tart a frissen visszatemetett közműves árok. Természetesen ezzel az erővel akár a kerítésoszlopnak is elmagyarázhattuk volna ugyanezt, mert azt legalább annyira érdekelte ez a tény, mint a bajuszos kollégát. Hiszen kik vagyunk mi, hogy tanácsokat osztogassunk egy ekkora autó vezetőjének, mit és hogyan tegyen. Meg is lett az eredménye rögvest, ami valahogy így festett...

ki kellett támasztani a kocsit, hogy fel ne boruljon

Néhány órával később, amikor szintén saját szervezésből és költségünkből egy gigantikus traktorral kivontattuk, akkor pedig így festett az összkép.

A szimpatikus bajuszos kolléga, ezzel a manőverével kellőképpen szétbarmolta az utat, a napunkat, ismerőseink munkanapját, a pénztárcánkat és a jókedvünket is.
Ezek és a sok órás egy helyben rostokolás után személyesen meglátogatott bennünket a nevezetes százhalombattai betonüzem vezetőnője is, aki bár érdemben sem segítséget, sem számlát nem tudott nyújtani, viszont gondolta kifizettet velünk még úgy 30 000 Ft bánatpénzt, pedig bánatosak (idegesek) leginkább mi lehettünk volna. Mikor ezen plusz költség kifizetését a fentiek tükrében megtagadtuk, megadta a jelzést a bajuszos kollégának, aki a felhígított betont úgy ahogy volt kiöntötte az utcára. Majd mint akik jól végezték dolgukat - kb. két másodperc alatt százra gyorsulva - távoztak a tett színhelyéről.
Mindenesetre a környékbeli kuncsaftokat ezzel a szándékos rongálásnak is beillő manőverrel garantáltan elveszítették.

Mondanom sem kell, hogy egy másik cég akiktől azóta is rendeljük a betont, rugalmasak, korrektek és leginkább profik. Telefonhívásunkat követően 1 órán belül már a telkünkön állt az új mixerautó - amit mivel más cégről beszélünk, természetesen nem a bajuszos kolléga vezetett - és közvetlen az alapba öntötte a cuccot.
mert ami az egyiknek sikerül, a másiknak nem :)


én meg csak kertészkedek rendületlenül :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése