Az úgy volt, hogy a szombati iskolai farsangra megkértek szépen a szülők, hogy én süssem meg az osztály tortáját. A gyerekek kollektíven öltöztek be, mindenki valamilyen (szigorúan) magyar rajzfilm szereplő volt. És bár a torta receptem világbajnok, a díszítés kezdő fondantosként háááát így alakult :)
En mondom, hogy joool alakult!
VálaszTörlésKöszönöm a bátorítást Iri :)
VálaszTörlésSzeretettel!
TörlésNekem is tetszik. Nekem ez a csengőhangom :)
VálaszTörlésNagyon szép :) Valahol elérhető a recept is?
VálaszTörlésVica akkor az alapreceptet küldöm szeretettel :-)
VálaszTörlésTészta:
20 dkg liszt
1,5 kk szódabikarbóna
20 dkg porcukor
4 dkg kakaópor
17,5 dkg vaj
2 tojás
2 kk vanília aroma
1,5 dl joghurt
Krém:
7,5 dkg vaj
18 dkg 60-70 %-os étcsoki
1 ek méz
30 dkg átszitált porcukor
1,3 dl joghurt
1 kk vanília aroma
A tésztát robotgéppel kikeverjük, majd 2 lapot sütünk belőle (én 26 centis tortaformát szoktam használni) 180 fokon kb. 35 perc alatt.
Ha megsült, vegyük ki a sütőből, pár percig hagyjuk pihenni a formában, majd rácson ki kell hűteni.
A krémhez a vajat és a csokit vízgőz felett összeolvasztjuk, megy hozzá a méz, a joghurt, a vanília és a porcukor a legvégén. Tökéletesen ki kell keverni, ne maradjon benne csomó.
A krém harmadával megkenjük az alsó lapot, erre jön a második tészta lap, majd a maradék csokikrémmel be kell vonni az oldalát és a tetejét is.
Néhány órán belül hűtőben gyönyörűen megdermed a csoki rajta. Finom extra csokis ízélmény, gejl hatás nélkül.
A képen szereplő tortát azonban itt még felturbóztam egy kicsit. Középre került egy harmadik piskóta lap (sima piskótát sütöttem) és valamilyen citromos-vaníliás krémet töltöttem középre 1 rétegben, de ennek a receptje nagyon ad hoc volt, így az utólag már nem tudom megadni. Ha az alapreceptet használod, az is tökéletes :)