2011. júl. 5.

Őrségi hangulatok...

Járom az országot és csodálom kincseit. Itthon otthon vagyok és tényleg. Érzem minden porcikámban és szívből szeretem. Iszom magamba a falusi emberek egyszerű bölcsességét és eleink tudását. Mindig van mit meríteni a látottakból. Ez az igazi Magyar Otthon...





















  

















4 megjegyzés:

  1. Ezt ujbol nagyon szepen osszehoztad!Dehat nem is olyan osregi, mert meg sok helyen nagyon is aktualis, nem mint design, hanem mint eletmod.

    VálaszTörlés
  2. Augusztus végén készülünk 3 napra az Őrségbe, ajándéknyaralásra... A kiválasztott porta nagyon hasonlít erre, amiről képeket tettél fel, lehet, hogy mi is ide megyünk?:))) De jó lenne...

    VálaszTörlés
  3. Iri, nagyon köszönöm a dicséreted. Valóban én is eljátszottam a gondolattal, hogy az őrségi és az ősrégi között nem sok különbség van :-) De mivel az Őrség nevét arról kapta, hogy megbízták az oda "telepített" nemeseket, hogy saját zsoldos seregeket alkotva őrizzék az országhatárt, a nemesi előjogaikat és a vallás szabadságát, cserébe mindig feltételes függetlenséget kaptak a királyoktól. S az őrség így maradt Őrség.

    Csillagos, 3 nap édes kevés lesz, annyi a látni-tapasztalni való ott :-) A képek több helyszínen - Hegyhátszentjakabon, Őrimagyarósdon, Felsőszenterzsébeten és Szalafőn - készültek. Melyik fotón vélted fölfedezni a leendő szállást nyújtó portátokat?

    VálaszTörlés
  4. Oh bocsanat, figyelmetlen voltam,de igy alkalmam van megirni , hogy azok a kovecskek aranyosak.Meg a kislany s a pillango!

    VálaszTörlés