2011. jún. 6.

Gardrób nyári töltelékkel

Bár a mai jégeső nem ezt hivatott bizonyítani, de tény, hogy végre hivatalosan is beköszöntött a nyár. Ennek eredményeképpen az őszi-téli vékony vagy vastag kabátok, sálak, átmeneti cipők egy időre száműzve lesznek és helyüket átveszik a fürdőruhák, különféle papucsok, kalapok illetve rövid nadrágok, tunikák és szoknyák.
Ahhoz, hogy a nyári szezonba való átmenet minél egyszerűbb legyen, nem árt, ha ruháinkat rendszerezni tudjuk. Ehhez pedig az alaposan megtervezett gardrób - legyen az szoba vagy szekrény - majdhogynem elengedhetetlen feltétel. Ez esetben érdemes padlótól plafonig terjeszkedni és maximálisan kihasználni a helyet.
Akasztós részek tervezésekor érdemes figyelembe venni, hogy egy öltöny vagy egy hosszabb kabát 100-160 cm magasságot foglal el. A szellőzést igényelő ruhákat tegyük rácsos tároló rekeszekbe és szelektáljuk a nem hordott ruháinkat legalább fél évente egyszer. Ne sajnáljunk megválni tőlük. Az irányított világításról és az egész alakos tükörről se feledkezzünk meg!

Ha egyes fiókokba különböző méretű rekeszeket alakítunk ki, remekül egymástól elkülönítve lehet tárolni a sálakat, zoknikat, ékszereket, harisnyákat, nyakkendőket.


Megfelelő méretű dobozokkal biztosíthatjuk, hogy a rendezett tárolásnak köszönhetően nem lesznek eldeformálódva a lábbelik a következő évszakig. Külön gondoljunk a magas szárú cipőkre, csizmákra.


Hogy lehetővé tegyük kiegészítőink változatos viselését és egyszerű kiválasztását, érdemes az alábbi módon tárolni őket, így nem kell sokáig vacakolni reggel, amikor keressük a ruhánk színéhez illő övet vagy sálat.

A méret a lényeg! Azaz feltétlenül figyelembe kell venni egy szekrény betervezésekor, hogy mekkora és milyen irányban nyíló ajtók (kifelé-, tolóajtós vagy ajtó nélküli) legyenek rajta. Mert az öltözködésnek és a kényelmes pakolásnak is kell helyet hagyni.

Ahhoz, hogy nehogy egymásba akadjon egy öv csatja a legfinomabb selyem sálunkkal, érdemes külön fiókban vagy rekeszben elhelyezni őket. 

Ha nyitott szekrényt tervezünk, szépen mutatnak a dekoratív, színben, anyagban egymáshoz illő dobozok.

Ha mégsem szeretünk téli-nyári ruhákat szortírozni, akkor nekünk találták ki a görgős ruha tárolót. Ide akaszthatjuk ki sűrűbben hordott ruháinkat, ingeinket.

Néha a polc hátulján megbúvó cipőkről szinte elfeledkezünk, hisz "nincs szem előtt". Ezt elkerülhetjük az alábbi kihúzható cipőtároló rendszerrel.

Vékonyabb pulcsikat, pólókat tárolhatunk így is, garantáltan nem borul le az egész polc ruha, ha a legalsót is választjuk közüle.

Az ágy alatti lomgyűjtés nagy ellenzője vagyok. Ellenben ha a szekrényeink túl kicsinek bizonyulnak, a váltás ágyneműt, meleg pokrócokat, síkabátot nyugodtan tároljuk szépen ízlésesen az ágy alatti fedeles dobozokban.


A gyapjút imádják a molyok. Hogy elkerüljék szekrényünket használjunk igazi levendulát, illatpárnákat vagy 100%-os levendula olajat. Illetve akasszuk ki világos, jól szellőző helyre a kényesebb ruháinkat, amíg sikerül megszabadulnunk a kellemetlen vendégeinktől. 

Akkor is érdemes az alábbi görgős tárolóban gondolkodni, ha pici az előszobánk, viszont átmenetileg meg kell oldani a télikabátok tárolását. Nyári szezon beköszöntével az átmeneti előszobai tárolót megszüntethetjük. Költségtakarékos megoldás, viszont a porosodással számolni kell. 
Nyári ruhákra fel!



Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése