2012. jan. 19.

Babaszobából vintage felnőtt háló

Bár ilyet erkölcsös nő nem csinál, ezúton mégis beinvitálok mindenkit a hálószobámba :)
Azaz a hálókuckómba, mert méretét tekintve erről van szó, legalábbis amióta átstrukturáltuk a lakótereket a második gyerek születése után.
Így lett a hajdan volt dolgozóból először babaszoba, majd ideiglenes alvó helység és most véglegesen (legalábbis az építkezés befejeztéig) kulturált felnőtt hálószoba.

Az egész így indult, mentségemre legyen mondva, hogy 2005-öt írtunk akkoriban a kép ne tévesszen meg senkit, ugyanis két évvel később készült.Aztán az újabb, váratlan gyermekáldásnak köszönhetően, átmenetileg így jártunk (a kép illusztráció, azaz már szétszedtük az ágyat, amikor eszembe jutott, hogy a fotó elmaradt. Így gyorsan összeillesztettük, a fénykép és az emlékek kedvéért.) 


Mára pedig ez lett belőle.És ami a legfontosabb tényező, hogy a költségek nem rúgtak az egekbe, mert majdnem minden SK készült. Vagyis bocsánat, ahogy ezt manapság mondani divat DIY, pedig van rá szép magyar kifejezésünk is, ez pedig a Csináld Magad és én inkább ezt használnám továbbra is.

Álljon itt a szavak helyett egy-két ilyen volt/ilyen lett kép.


És most bemutatom, hogy készült.
Először is - szorgalmas segítőimnek hála - az ócska bordűrtől megszabadultunk.


Utána a kívánt színre festettük a szobát.Majd az ágy mellé festett "falvédőt" álmodtam és festettem meg stencil segítségével. Ha a szoba még sokáig a tulajdonunkat képezné, saját jelentéstartalommal bíró stencilt gyártottam volna hozzá. Így azonban megfelel a készen kapható változat is.


Eközben már készült a huzat a padláson heverésző régi ikeás Beddinge kanapénkra, csináltam a színben ide illő kaspót, csiszoltam a kertből vett függöny karnist, renováltam a régiség kereskedésben talált ósdi  fali polcotcsipkéztem a könyveset, ja és igazi családi szőnyeget is festettem egy koszos, kidobásra ítélt darabból.

Így gyakorlatilag filléres felújítást sikerült véghez vinnünk. Most már végre nyugodtan alszom :)

1 megjegyzés: