2011. nov. 30.

Szabad-e bejönni...

Betlehemmel?
Ha ilyen gyönyörű, akkor biztosan. Sőt ez nem is lehet kérdés. Karácsonyi dekoráció és annál is több. Ugye milyen szép? Ilyen csodákat alkot két kezével Ildikó, nézzétek meg csuhéba zárt kis világát a itt.









2011. nov. 15.

Csodaszép cirádás falikép lábtörlőből 2.

Avagy ha már úgyis szezonja van a lábtörlőknek, miért ne vehetnénk egyből kettőt? Egyet az ajtó elé, egyet pedig a szoba falára.

Itt már mutattam ötletet az igényes felhasználásához dekoráció gyanánt, de arról nem beszéltünk még, hogy a "sablonként" használt darabbal mit is lehetne kezdeni.

Ehhez a kimondottan őszi-téli dekorhoz mit szólnátok? Hány legyet is egy csapásra?








2011. nov. 14.

Te tudsz róni?

Szimbólum rendszerünk alapja. Sőt túlzás nélkül mindennek az alapja.Ősi írásunk használata egészen I. István koráig általánosan elterjedt és használatos volt. A kötelezően hivatalossá tett latin betűs írás ellenére az egyszerű emberek még évszázadokon keresztül használták a rovást, mely élő tudásként volt jelen még az 1900-as évek elején is. Legtovább Székelyföldön használták/használják, ezért is nevezzük székely-magyar írásnak.

Minél ősibb egy írás, annál valószínűbb, hogy iránya a Nap járásának megfelelően jobbról balra tartó. Így a magyar rovást is jobbról balra alkalmazzuk.

Benedek Sándor László


Napjainkban szerencsére már jobbnál jobb kiadványok segítenek értelmezésében, elsajátításában, gyakorlásában. Tulajdonképpen pillanatok alatt megtanulható, szinte csak elménk mélyéről kell előhívni az ősi tudást.
Szerencsés ember vagyok, mert Koricsánszky Atillával személyesen is megismerkedtem és egy beszélgetés során tanulhattam tőle. Rengeteg érdekes dolgot mesélt.

És ha még nem tudsz róni, vagy csak szívesen alkalmaznád digitális formában a rovást, erre is van lehetőség az alábbi rovás fordító oldalon. Nagyon praktikus segéd program, word-be is beilleszthető, kinyomtatható.



Örömmel konstatálom nyaranta, hogy egyre több tetoválás "cserélődik le" különböző idegen nyelvű kalligráfiáról szép magyar rovásra :-)

www.tetovalasmintak.com


És ha már idegen nyelv, akkor nézzük meg, hogyan vélekednek ősi rovásunkról a japán televízióban. 



Ezek után senki sem róhatja fel nekem, ha nem tanulja meg a rovást :-)

2011. nov. 10.

No de kérem, fürdőből az étkező asztalra?!

Naná. Ez van akkor, ha megunom a nyaralásokból visszamaradt, tengerparton gyűjtött kagylók és az unalmas üvegváza nyújtotta látványt.



Viszont az asztali narancssárga-barnás dísztökös-diós-gesztenyés-gyertyás őszi dekoráció már aktualitását vesztette, így ideje kicsit téliesíteni egy kis szürkés fehérrel.
Mivel azonban mégiscsak ősz van, egy falevelet használtam sablon gyanánt.


Kétoldalú ragasztóval rögzítettem a váza egyik belső oldalára.


Ezt követően bezacskóztam, hogy kívülről ne legyen maszatos festés után. Majd lefújtam két rétegben festékspray segítségével.

                                     


Száradás után lehúztam a levelet az üvegről.



Majd gyors kapkodás közepette próbáltam mintát festeni rá kívülről. Ez látszik is. Tanulság tehát az alábbi: ne próbálj uzsonnaidőben gyerekek mellett magáncélból pepecselni! Inkább vegyél szép kis mintás matricát  rá vagy jó minőségű üvegfestéket :-) Mindegy, én szeretem, mert a miénk.




2011. nov. 8.

Csipkés szekrényt a retró polcból

Az alábbi csudálatos terméket találtam a vaterán. Miután szükségessé vált egy nem túl nagy könyvszekrény az ágy mellé a hálóba, így az 1500 forintos ár és az átalakítás mellett döntöttem. Így lett a békából királyfi.
Nézzétek csak...

Meglátni és "megszeretni" :-)


 a középső hazavitte...

ez szétszedte,




ez pedig a kívánt méretre szerelte,

és az icipici, némi festék és 4 darab tortapapír segítségével kicsinosította.




Ezeösszá ész ninc zackó! Ennyit megért, nem?

2011. nov. 4.

Matyó menya

Szeretem az egyedi megoldásokat. Imádom a bevállalós embereket. Rajongom, hiszem és hirdetem eleink bölcs tudását, magyarságunk csodás voltát. És mosollyal üdvözlök minden erre vonatkozó igényes ötletet és kivitelezést. Így nekem is fülig ér a szám Kéki Zsoltné Andrea tervezte menyasszonyi ruha és a boldog ifjú pár láttán. Éljen az ifjú pár! Éljen a matyó!






2011. nov. 2.

Erdei Anyó tükre

Amit erdei Apó készített neki minden valószínűség szerint idén ősszel :-) Nagyon gusztusos, és nem túl bonyolult megoldás. Fűzfa ágból egyszerűen elkészíthető. Tetszés szerinti színre lefújható. Jó munkát!